Home » , , , , , » Zarada svojim sajtom ili blogom

Zarada svojim sajtom ili blogom

Ako ste malo, ali samo malo radoznaliji i hrabriji, do sada ste shvatili da i sami možete imati  i to besplatno svoj blog, na neki način sajt. Dakle, nema straha, nema panike, nema neizvesnosti, več samo želje za osvajanjem i učenjem.
Da pojasnimo neke ipak bitne stvari. Sopstveni sajt na internacionalnoj domeni, nije baš moguće imati besplatno. Free hosting nikada nisam voleo niti ga preporučujem jer u startu ima neke slabosti, pogotovo za glavne mašine za pretraživače, i ako je već tako onda zašto ga favorizovati?
Za postavljanje sopstvenog sajta potrebna su i neka malo viša znanja i ipak malo više novca.
Moja preporuka je da za početak iskoristite potencijal Google servis za blogovanje, na kome se kao što vidite i nalazi ovaj blog.

Kako objasniti toliki značaj i moć Google adsense?
Činjenice su sledeće. Google je najpopularniji search engine na Internetu. Google je dominantan pretraživač na Internetu. Shodno tome, prosto su iskorisitli rezultat svoje moći, plasirali su i nametnuli servis za reklamno oglašavanje zasnovan na vrlo jednostavnim premisama.
Na sajtu koji je relevantan sa stanovišta Google, pojavljuju se reklamni oglasi koji donose prihod vlasnicima servisa kao i vlasnicima sajta. Srazmera baš nije neka ali koga briga. Zna se ko postavlja pravila.

Ukratko, za pokretanje i ovladavanje osnovama i više od toga,zaradjivanja putem Google adsense, kreirajte sopstveni blog.
Šta vam je potrebno za sopstveni blog?

Infrastruktura, dakle online pristup Internetu sa pristojnom brzinom  i naravno, google e-mail nalog.
Znanje rada u osnovnim programima na Internetu, poput programa za mejl, programa za pretraživanje Interneta (Internet Explorer, firefox, Opera, Chrome), puno entuzijazma i želje za savladavanje novhi znanja.

Pre registrovanja bloga, isplanirajte temu svog bloga, o čemu bi ste želeli da pišete i da li je to potencijalno privlačno, atraktivno, intrigantno i kako god drugačije.

Na primer, možete da pišete o svom gradu, dogadjanjima u njemu, bilo opštim ili specifičnim.
Izaberite pametno naziv vašeg bloga, kako bi on u startu imao dobre pozicije kod Google.
Registurjte svoj blog i krenite sa pisanjem. Kao što primećujete još uvek nismo rekli na koji način ćete implementirati Google adsense, odnosno ostvarivati zaradu preko tog servisa.

Zašto Google adsense?

Mnoga, ali baš mnoga iskustva ukazuju da je to ipak najozbljinji i najunosniji servis za zaradjivanje putem sajtova odnosno blogova. Ne vidim neki razuman razlog zašto bi ignorisali postojeće stanje i pozitivna iskustva mnogih.

Novi Google alati na bloggeru daju mogućnost praćenja statistika vašeg bloga. Takodje, možete kreirati i druge statistike za svoj blog, poput Google analztics, i ući u svet analitike koja život znači.

Šta treba da pratite?
Vaš blog vremenom treba da ima sve više unikatnog sadržaja, vaš blog vremenom treba da bude indeksiran od stane Google ali i da ima sve više ciljnih posetilaca. Kako to postići? Pošto imate osnovna znanja na Internetu.nije vam ni strano kako izvršiti osnovnu promociju sajta, bilo kroz različite forume, oglase, ili besplatne razmene linkova ili kroz socijalne mreže i druge SEO servise i alate.
Treba da pratite i usmeravate razvoj jedinstvenog sadržaja vašeg bloga na relevantne ključne reči popularne kod posetioca a relevantne za glavne pretraživače.

Naravno, trebalo bi da registrujte svoj nalog za google adsense kako bi ste se pripremili za dobijanje čekova. Samo polako, neće oni tako brzo, sada je potrebno da zaradite putem vašeg bloga ili sajta, ili više vaših sajtova i blogov,a 70 EURA da bi vam stigao prvi ček.

Ono što je izvesno čekovi stižu i u Srbiju.

Dakle, malo tehnike i tehnologije da se prijavite za adsense, i tu u startu može biti malo čekanja, ali kada se gazda Google uveri da se koristite poštenim tehnikama u razvoju, održavanju i koncipiranju vašeg bloga (sajta) verifikovaće vaš nalog i počeće da postavlja oglase na vaše sajtove, odnosno blogove.

I od tada, počinje da raste vaš konto od zarade putem Google adsense. Možda sporo u početku, ali ako budete pametno radili na razvoju popularnosti, tj. posećenosti vašeg bloga, cena oglasa na vašim blogovima biće sve veća i naravno shodno tome i zarada.

Rekli bi ništa lakše, ništa jednostavnije a izvesno. Ipak, videćete, ništa nije tako jednostavno. Morate da budete strpljivi, istrajni, vredni i možda najjednostavnije rečeno uporni do bola.

Mnoga pitanja koja vam se budu nametnula možete razrešiti preko Google, neka na forumima, ali u svakom slučaju, mnogo odgovora čeka da bude pročitano, tako da sa te strane nemate problema.

Mnoga pitanja i odgovori o adsense postoje i na samom Google servisu, gde se možete informisati o svim najvažnijim tehničkim pitanjima počev od implementacije do isplate. Adsense zarada i zaradjivanje putem tog Google servisa je veština koju možete savladati, a koliko uspešno saznaćete sami.

Na kraju, vredi. Krenite, što pre krenete pre ćete početi da berete rezultate svog rada.



Izvor: zaradjivanjenainternetu.blogspot.com

Podeli ovaj post :

0 коментара:

Постави коментар

 
Korisni linkovi: Desa-Andjela handmade | Nakit | CoolKafe
Copyright © 2013. Desa-Andjela - Sva prava zadrzana
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger